Sådan laves visum invitation

Information om VISA ansøgning

På denne webside fra Indvandrerrådgivningen kan du få en generel vejledning om visum-ansøgning til din ægtefælle, familie, kæreste eller venner.

 1. Vi anbefaler, at du – værten – for dit visumbesøg udfylder en VU2 invitationsblanket på papir, som du kan få gennem Indvandrerrådgivningen eller online-invitation på NyiDanmark.dk , det er ikke et krav du inviterer online.

 2. FØR din familie/venner søger om visum til Danmark og til EU, skal de efter den 1 juli 2019, på det danske Udenrigsministerium website online https://applyvisa.um.dk/NVP.App/frontpageog betale online de 450 kr.i gebyr til den danske stat for sagsbehandlingen af deres ansøgning om  Der skal ikke mere udfyldes en schengen aplication, det er det man foretager sig online Udenrigsministeriets online portal.
  Du kan også udfylde skemaet og betale for den invitere ved at lave et log-in med din egen e-mail adresse, men husk, det er den inviteres data.

 3. Til sidst skal den inviterede henvende sig til den danske ambassades VFS Visa Centeri hjem- eller nabo land sammen med deres VU2 invitation, kopi af betaling af de 450 kr., følgebrev fra Udenrigsministeriet, pas, de nødvendige og anbefalede dokumenter, betalt helbredsforsikring /Incoming Insurance,  samt  kvittering for at forsikringen er betalt (se afsnittet om forsikring).


VFS Visa Centeret foretager håndteringen af visa ansøgningen. Man kommer ikke på den Danske ambassade, ansøgningsprocessen foregår gennem VFS Visa Centeret, der er et privat firma, den danske ambassade har lavet aftaler med.

Man kan gennem Indvandrerrådgivningen modtage en e-mail instruktion om hvor den inviterede kan finde VFS Visa Centeret i sit hjemland. Send mail til postmaster@Indvandrerraadgivningen.dk – skriv hvilket land, du inviterer fra.

Bestil incoming insurance

Person 1
Evt. Person 2
Tidsperiode for ophold
Forsikringsbestiller - den der bor i DK eller Norden

Sådan gør du:

1. Man skal være 18 år for at kunne invitere på visum til Danmark og EU. Det har ingen betydning, om man er dansk statsborger eller ikke, men man skal have et fungerende cpr. nr.

2. Du kan maksimalt invitere i 90 dage til Danmark og EU. Der skal angives en ankomstdato til Danmark. Som regel tager det 2 til 3 uger at modtage et visa eller afslag.

A. Gå til afsnittet om FORSIKRINGER på denne website og bestil en Helbredsforsikring.

B. Når vi har modtaget din bestilling, sender vi samme dag en police med e-mail. Denne police og en kvittering for at den er betalt skal indleveres til ambassaden/Visa centeret af den inviterede. Ellers afvises ansøgningen

C. Der er nogle ting, der skal medbringes ved indlevering af ansøgningen til Ambassaden/Visa centeret:

 • Pas – skal være gyldigt 3 mdr. efter hjemrejsedato fra Danmark/EU og have mindst 1 blank side
 • Der skal betales ca. 300 kr til VFS Visa Centeret.
 • Kopi af navne/fødselsattest og civil personbevis, giftebevis og i det hele taget alt, der kan bevise ægteskab og slægtskab.
 • Kopi af police og kvittering for betalt helbredsforsikring/Incoming Forsikring
 • Den inviterede skal møde personligt frem til VFS Visa Centeret. Det frarådes at bruge agenter i hjemlande, de kan ikke ret mere end jer selv, og tager uhyrlige overpriser for ikke ret meget andet end snak.
 • Der tages efter 2013 biometri af alle visa-ansøgere til DK/EU. Det vil sige ansigtsfoto og fingeraftryk.


Bemærk venligt, at det ligger uden for Indvandrerrådgivningens område at vejlede omkring brugen af online-blanketten.

TILBUD – Send os en e-mail om yderligere oplysninger:

Der er som regel flere dokumenter, der skal medtages til ambassaden, alt efter hvilke land du inviterer fra. En række land er visumfrie til Danmark og EU . Du kan sende os en e-mail med hvilket familiemedlem, du vil invitere og fra hvilket land. Herefter sender vi dig oplysninger om, det er sandsynligt den inviterede vil få et visum, hvor der skal søges, samt hvilke oplysninger den inviterede skal have med ved indleveringen af ansøgningen.